Ovnbagt torsk med sennepssauce
Ovnbagt torsk
250 g skrei- eller torskefilet
1½ gulerod
1 porre
1½ tsk olivenolie
¼ potte timian
friskværnet peber
salt
bladpersille
Sennepssauce
1 fintsnittet skalotteløg
75 cl hønsekraft eller -bouillon
1 dl madlavningsfløde
½ spsk sennep
salt
Opskriften rækker til 2 personer.
Ovnen tændes på ca. 200°C. Torsken skæres i portionsstykker, drysses med salt og peber, lægges i et ildfast fad og stilles på køl til ca. 10 min før spisetid.
Grøntsagerne skæres i passende stykker og blandes med timian, salt, peber i et ildfast fast og bages ved ca. 200°C i 20-25 min. Nu sættes torskestykkerne også ind i ovnen og bager med i yderligere ca. 10 min.
Imens koges det fintsnittede skalotteløg i hønsefond i en lille gryde i 4-5 min. Fløden tilsættes og koger kortvarigt med, før gryden tages af varmen og senneppen piskes i.
Smages til med salt og peber drysses evt. med lidt purløg.
Serveres fx. med kogte kartofler og en frisk salat.