Thanksgiving menu Tradizionale
OBS! Det anbefales stærkt at følge Mottelson-traditionen og supplere menuen med en stor (grøn) salat!
Kalkun i sovepose
1 fersk eller frossen kalkun á 4,5 kg pr. 10-12 personer.
Tilberedning, se Stuffed turkey.
Stuffing
4 små (eller 2 store) formbrød, indkøbt 2-3 dage før tilberedning
⅔ pakke smeltet smør
2 finthakkede løg
2 tsk salt
2 tsk peber
2 tsk salvie
2 tsk merian
2 tsk timian
2 tsk oregano
Tilberedning, se Stuffed turkey.
Gravy
overskydende dripping fra stegningen af kalkunen eller
anden fjerkræfond eller bouillonterning
mælk eller fløde
mel og smør til jævning
Kalkun-dripping fra bradepanden eller fond/bouillon koges ind, mælk eller piskefløde tilsættes og koges med. Jævnes med smørbolle eller meljævning og smages til med salt og peber.
Cranberry sauce
500 g friske cranberries (tranebær)
sukker
vand
Tranebærrene skylles. Koges under omrøring med 500 g sukker og x dl vand, til de er møre. Bør tilbedes senest dagen i forvejen. Kan fryses.
Sweet potatoes
1 kg søde kartofler
smør
salt
Kartoflerne skylles rene og flækkes på langs. Lægges i smurt bradepande. Tynde skiver smør fordeles hen over kartoflerne. Bages i ovn ved 200°C ca. 30 min eller til de er møre.
Baked potatoes
1 kg bagekartofler
smør eller olie
Kartoflerne skylles rene og flækkes på langs. Lægges i smurt bradepande. Tynde skiver smør fordeles hen over kartoflerne. Bages i ovn ved 200°C ca. 30 min eller til de er møre. Bages i ovn ved 200°C ca. 20 min eller til overfladen er lysebrun.
Pumpkin pie
Græskartærte smager frygteligt. Find en opskrift et andet sted, hvis du absolut ikke kan undvære oplevelsen af smattet pumpkin pie! Det anbefales altid at lave en alternativ dessert (også). Vi foreslår Daniels vidunderlige apple pie eller en pecan pie (undgå mince meat pie, som er (næsten) lige så klam som pumpkin pie!)